Ορισμός


Η εμμηνόπαυση ορίζεται ως η φάση της ζωής που ξεκινά 12 μήνες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση σας και σηματοδοτεί το τέλος της έμμηνου κύκλου. Ουσιαστικά σηματοδοτεί “το τέλος” της λειτουργίας των ωοθηκών. Η εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί στη δεκαετία των ’40 ή των ’50 σας , αλλά ο μέσος όρος ηλικίας είναι 51 στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική βιολογική διαδικασία. Αν και τελειώνει η γονιμότητα , μπορείτε να μείνετε υγιείς, ζωτική και σεξουαλική. Μερικές γυναίκες αισθάνονται ανακούφιση, γιατί δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για εγκυμοσύνη ή ενοχλητικές περιόδους με αιμορραγίες.


Ακόμα κι έτσι , τα σωματικά συμπτώματα , όπως εξάψεις , και συναισθηματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας , να μειώσουν την ενέργειά σας ή – για μερικές γυναίκες – να προκαλέσουν άγχος ή αισθήματα θλίψης και απώλειας .

Μην διστάσετε να ζητήσετε θεραπεία για τα συμπτώματα που σας ενοχλούν . Πολλές αποτελεσματικές θεραπείες είναι διαθέσιμες , από προσαρμογές στον τρόπο ζωής εως ορμονική θεραπεία .